Loading...

Iva Ugrčić

Flutist Paris, France 1 Follower
Follow

Latest videos

Latest tracks

Flutist
Classical 03:17 5 years ago5y
Be the first to comment
Flutist
Classical 05:01 5 years ago5y
Be the first to comment
Flutist
Classical 03:35 5 years ago5y
Be the first to comment

Recent blog

Flautista Ivana Iva Ugrčić je studirala i diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića, sa najvećom ocenom 10 i bila stipendista grada Beograda, Republike Srbije i Norveške vlade. Paralelno sa Muzičkom akademijom studirala je i Fakultet organizacionih nauka (FON). Po završetku studija u Beogradu, kao stipendista fondacije “Roussel” odlazi na usavršavanje, gde stiče Master diplomu i diplomu koncert majstora. Zapažena od strane žirija i predsednika žirija Michel Debost-a dobija Prvu nagradu jednoglasnom odlukom žirija, najviše ocene i nagradu za najbolje izvođenje moderne muzike.
Osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao fi nalista međunarodnog takmičenja “Beogradski pobednik 2005” dobija poziv od predsednika žirija Pierre Yves Artaud-a za dalje usavršavanje u Parizu. Za vreme trogodišnjeg boravka u Parizu paralelno je radila i specijalizaciju iz oblasti kamerne muzike, te i tu dobija specijalnu nagradu žirija. U toku usavršavnja učila je i radila paralelno na dva konzervatorijuma sa dvojicom najcenjenijih profesora fl aute svetskog glasa: Pierre Yves Artaud-om i George Alirol-om. Pratila je seminare i kurseve najcenjenijih umetnika današnjice: Emanuel Pahud, Irena Graphenauer, W. Shulz, M. Kofl er, Christian Larde, Patrick Gallois, Banoit Fromanger, Georgi Spasov, Robert Winn, N. Mazzanti. I sama je održala nekoliko master klasova u našoj zemlji. Kao solista i član kamernih sastava nastupala je u Španiji, Grčkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Crnoj Gori, Bugarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj. Nastupala je i snimala sa Simfonijskim orkestrom RTS, Beogradskom fi lharmonijom, OFF Paris France orkestrom i radila kao profesor fl aute u Francuskoj i Srbiji. Nastupala je na festivalima kao sto su Flauta Fest, Festival Sarajevska Zima The Art Of Love, Exit festival, Classic Fest.
Od 2010. održala je preko 100 koncerata u zemlji i inostranstvu sa 8 potpuno tematski i programski razlicitih sadrzaja ( The Four Seasons, French music, Fantasy, Voyage, Romantic era, Opera fantasy, Valentines, Flautissimo itd.) Radi kao slobodan umetnik – solista i kao član kamernih sastava. Trenutno radi na albumu “VOYAGE” za fl autu i keltsku harfu a u pripremi je i snimanje albuma “A. Vivaldi – THE FOUR SEASONS” za fl autu solo, gudački kvartet i čembalo u izdanju Kolarčeve zadužbine u junu 2013.

Be the first to comment

Latest photos

About Iva Ugrčić

Classical World Music