Loading...

Romanian Chamber Orchestra

Zither Player Bucharest, Romania 3 Followers
Follow

5 blog entries

Studii: Absolvent          Master Univ. Naţională de Muzică Bucureşti  2008-2010
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti    2004-2007 Absolvent al Liceului de Arte  "George Enescu" Bucureşti         2000-2004
Limbi străine:               engleză, italiană
                           
Experienţă profesională:
- 2011 Colaborator Opera Naţională Bucureşti;
- 2011 Singer Of The World BBC - Cardiff (concurent român);
- 2011 Concurs Belvedere - Viena (selectat pentru concurs);
- 2010 Premiul II la Concursul internaţional Salicedoro Ediţia I - Italia;
- 2010 Premiu la Concursul A.S.L.I.C.O, Como – Italia, spectacol La Cenerentola G. Rossini – rol Dandini;       
- 2010 Premiul I „Maeştrii Artei Lirice" Bucureşti;
- 2010 Masterclass: Alfonso Antoniozzi, Tiziana Fabbricini, Luciana Serra, Mariella Devia, Bruno Moretti, Stefano Giannini;
- 2009 Concert cu Filarmonica Bucureşti - PROMS of Delight – Bucureşti;
- 2009 Premiul special V'AMO la Concursul Internaţional Magda Ianculescu şi Premiul I la Concursul Internaţional Marţian Negrea;
- 2009 Masterclass cu dirijorul Cristian Badea;
- 2009 Masterclass cu baritonul Eduard Tumagian şi soprana Nelly Miricioiu;     
- 2009 Premiul II „Maeştrii Artei Lirice" Bucureşti;
- 2008 Premiul II la Concursul Spoleto - Italia;
- 2006 Masterclass cu basul George Crăsnaru;
- Concerte în România: Braşov, Piteşti, Giurgiu, Baia Mare, Ploieşti;
- spectacole de operă la Universitatea Naţională de Muzică şi Opera Naţională Bucureşti, sub bagheta dirijorilor: Ludovic Bacs, Tiberiu Soare, Adrian Morar, Ilarion Ionescu Galaţi, Dumitru Goia, Iurie Florea, Vlad Conta.

Be the first to comment

Studii: 2011- prezent - Doctorat Universitatea Natională de Muzică Bucureşti
            Stileme, influenţe şi surse haendeliene revelate în creaţia de operă a lui Wolfgang     Amadeus Mozart
2009- 2011 master - Universitatea Natională de Muzică Bucureşti, secţia Canto la clasa  profesor universitar doctor Eleonora Enăchescu.
2005 – 2009 licentiata la Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti, secţia Canto la clasa  profesor universitar doctor Eleonora Enăchescu.
1993-2005 Liceul de Artă Ploieşti, cursurile primare, gimnaziale si liceale:vioara, pian si Canto clasic
 
Experienţa  profesională
            2011- 2012
            - Premiul pentru cea mai Buna Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi (noimbrie 2011)
            - Premiul I la Concursul Internaţional de muzica barocă „La Stravaganza” Cluj- Napoca, Romania                  
            - Debut în rolul Alcina din opera omonimã de G. Fr. Haendel în cadrul Studioului de Opera al Universitãţii Naţionale de Muzicã Bucuresti şi in cadrul Zilelor Europene ale Operei la Opera Naţională Bucureşti (dirijor Adrian Butterfield - aprilie şi mai)
            - Debut în rolul Rita din opera omonimã de G. Donizetti în cadrul Studioului Experimental de Opera al Operei Naţionale Bucureşti (martie)
            - Solistã în cadrul unui concert simfonic alãturi de Filarmonica Muntenia, Târgovişte sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu (februarie)
            - Solistã în cadrul unui turneu de concerte la Tokyo, Japonia organizat de IDM International
            - Concert Ateneu „Opera în concert Acis si Galathea” de G. Fr. Haendel alături de Coleggio Stravagante
            - Solista in Inchiderea anului Mahler la Sibiu, interpretand alaturi de ansamblul Icon Arts, Simfonia a IV-a de Gustav Mahler. In deschiderea anului 2012, aceasta sustine doua concerte de anul nou, alaturi de Sibiu Youth Orchestra, in cadrul „SIBIU BAROC UPDATE”
            2009 – 2010
            - Debut in cadrul Studioului Experimental de Opera al Operei Naţionale Bucureşti în rolul Rosa din opera Le Cantatrici villane de V. Fioravanti
            - Numeroase concerte alături de Glor Classics în oraşele Hamburg, Dűsseldorf, Kőln, Berlin, Oldenburg, etc.
            - Solistă în cadrul primei ediţii a Festivalului „Săptămana Muzicii Baroce” din Tg. Mureş alături de formaţia Coleggio Stravagante
            - Solistă în rolul Nerina din opera Le Pescatrici de J. Haydn în cadrul Festivalului Zempleni, Tokaj, Ungaria (august)
            - Solistă în rolul Angelo din oratoriul La Resurrezione de G. Fr. Haendel sub bagheta dirijorului englez Adrian Butterfield (2009)
            - Licenţiată a Universităţii Nationale de Muzică Bucureşti cu rolul Rosina din opera Bărbierul din Seviglia de G. Rossini (2009)
            - Martie- iunie, Bursa de excelenţă din partea Facultăţii de Interpretare  în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti
            - Solistă in cadrul festivalul „Opera Viva”, Cluj- Napoca în rolul Belindei din opera Dido şi Aeneas de Henry Purcell,
            - Solistă în cadrul Seratei de Operă cu opera integrala Don Pasquale alături de orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru( martie)
            - Solistă in cadrul Stagiunii Tinerilor Muzicieni in rolul Belindei din opera Dido şi Aeneas de Henry Purcell, spectacol difuzat pe TVR Cultural si Radio Romania Cultural (ianuarie)
 
            2008
            - 7- 15 decembrie, solistă in cadrul a 2 concerte la Bremenhaus si la Colegiul de Muzică din Tokyo (Japonia)
            - Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare Paul Constantinescu, ediţia a XVIa
            - 27 octombrie, solistă in Gala Tinerelor Talente pe scena Operei din Timisoara sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu
            - 12- 23 septembrie, solistă în turneul Jeunesses Classiques - 7 concerte în Hamburg  ( Germania), organizat de Fundaţia Ars Pontem
            - Participarea (august) la festivalul Rencontres musicales Internationales en Wallonie, Belgia
            -Obţinerea bursei integrale Davis in cadrul Institutului artistic de vara Crescendo din Ungaria ( iulie- august)
-        Premiul al III-lea la Festivalul Naţional de Interpretare Marţian Negrea ediţia a X-a Ploieşti
 
            2007   
            - Participarea (iulie) la MozartPrismaAkademie in Mannheim, Germania ca bursieră Mannheimer MozartSommer
            - Martie- Iulie, bursă de studiu CEEPUS la Universitatea de muzică din Graz, Austria la clasa profesor universitar Claudia Rüggeberg
 
            2006
            - Concert  " Muzicieni de azi, Muzicieni de mâine" sub bagheta tinerei dirijoare Diana Marian  alături de Orchestra de Cameră Radio Bucureşti unde am interpretat Motetul "Exsultate, jubilate" de W. A. Mozart
            - Concert vocal simfonic cu Requiemul German de Johannes Brahms sub bagheta dirijorului francez  Alain Charron  la Opera Naţională din Bucureşti  (în data de 30 octombrie si la Târgovişte in data de 1 noiembrie)
            - Participarea (12-27 august) la Academia Internaţionala de Vară “Prag- Wien- Budapest” organizată de Universitatea de Muzică din Viena la un mastercourse de canto al sopranei Sona Ghazarian. Cursurile Academiei de Vară s-au desfaşurat in cadrul festivalului „MUZIKFESTIVAL” si am participat la 2 concerte organizate la Semmering si la Baden.
             - Participarea la Festivalul „Tinere Talente” ediţia a XXVII a  de la Râmnicu Vâlcea sub bagheta dirijorului Florin Totan alături de orchestra „Simfonieta” din Râmnicu Vâlcea unde am interpretat „Exultate, Jubilate”,de W.A.Mozart.
 
            2005
            - Premiul I la Concursul Internaţional de Interpretare „George Georgescu” Tulcea
            - Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare „Marţian Negrea” Ploieşti
 
            2004
            - Premiul special pentru cea mai buna interpretare a unei lucrări mozartiene obţinut la Concursul Internaţional W.A. Mozart de la Târgovişte
            - Premiul al III-lea la Concursul Naţional de Interpretare „Primăvara Artelor” Bacău
            - Concert de Concerte sub bagheta dirijorului Cristian Brâncuşi, alături de orchestra filarmonicii  „Paul Constantinescu” Ploiesti cu Exultate, jubilate - W.A. Mozart
 
            2003
-        Premiul al III-lea la Concursul Naţional de interpretare Marţian Negrea Ploieşti
 

Be the first to comment

Gabriel Bebeşelea este absolvent al Liceului de Artă din Sibiu, licenţiat al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, la clasa de dirijat orchestră a maestrului Petre Sbârcea și în present masterand al Universității Naționale de Muzică din București la clasa maestrului Horia Andreescu.
Debutul său dirijoral a avut loc în februarie 2006 cu ocazia primului concert al Sibiu Youth Orchestra, rămânând de atunci la pupitrul acestei orchestre. A mai dirijat Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Satu-Mare, Orchestrele Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Orchestra de Cameră „Liutaria”, Orchestra Națională de Tineret, Szekelyfoldi Filarmonia.
Începând cu 2009 este colaborator al Filarmonicii de Stat Sibiu. În martie 2009 a susținut alături de Orchestra de Tineret din Sibiu concertul de închidere al „Festivalului Orchestrelor de Tineret” – Ahrensburg (Germania), cu un program alcătuit în exclusivitate din lucrări ale compozitorilor români.
Din 2009 este dirijor asistent al cursului internaţional de orchestră din cadrul Academiei „Icon Arts”. În iunie 2009 a participat la Masterclass-ul susţinut de Konrad von Abel (timp de 10 ani asistent al lui Sergiu Celibidache) iar în septembrie 2009 a participat la Masterclass-ul susţinut la Berlin de Michail Jurowski (primdirijor al Westdeutsche Rundfunkorchester Köln) cu orchestra Berlin Sinfonietta.
Începând cu august 2009 este dirijor al ansamblului de muzică contemporană „Icon Arts” cu care e prezent în festivaluri ca „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” București, „Icon Arts” Sibiu.
Debutul său în operă a fost cu spectacolul Nunta lui Figaro în cadrul festivalului „Viva Vox” (Cluj-Napoca 2010). Debutul la Opera Naţională Română Cluj-Napoca a fost în ianuarie 2011 cu spectacolul Flautul fermecat, cu care continuă colaborarea. A colaborat şi cu Opera Maghiară Cluj-Napoca.
Începând cu anul 2009 este dirijorul Concertelor de Anul Nou din Sibiu alături de Sibiu Youth Orchestra.
În noiembrie 2010 a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional de Dirijat „Jeunesses Musicales” (Bucureşti).
Între februarie-iulie 2011 obține o bursă de asistenţă la una din cele renumite orchestre din lume, Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam.
Cu ocazia Anului Mahler deschide stagiunea la Filarmonica de Stat Sibiu cu prima audiţie naţională a poemului simfonic Totenfeier şi concertul de închidere al Anului Mahler cu premiera naţională a Simfoniei nr. 4 (versiunea camerală a lui Erwin Stein). Pe lângă aceste lucrări a dirijat mai multe prime audiţii ale unor compozitori precum: Param Vir, Dan Variu, Mihai Murariu, Cristina Uruc, Adina Sibianu, Diana Rotaru etc.
Debutează în Festivalul Internaţional George Enescu (2011) unde a susţinut trei concerte la pupitrul Icon Arts Ensemble în cadrul Workshop-ului de compoziție.

Be the first to comment

Constituita initial sub denumirea de "Isedici", Romanian Chamber Orchestra este formata din tineri studenti, absolventi si masteranzi ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Aceasta formatie camerala are in componenta sa tineri artisti cu varste cuprinse intre 21-28 ani.
Repertoriul aborat permite tinerilor artisti desfasurarea unor concerte atat in calitate de solisti, cat si de sefi de partida/concert-maestri si tutti, abordand astfel fiecare dintre ipostazele in care un instrumentist se regaseste de-a lungul carierei sale.
Tiberiu Soare, prim-dirijorul orchestrei,un muzician cu o experienta deosebita atat in abordarea repertoriului simfonic, cat si a celui de opera, le ofera tinerilor artisti ocazia de a lucra cu multa energie si profesionalism.
 Reprezentantul generatiei dirijorale tinere, Gabriel Bebeselea este dirijor invitat in proiectele Romanian Chamber Orchestra din cadrul stagiunii 2011-2012. 

Be the first to comment

 
Deţinător al Premiului Criticii Muzicale pe 2003 şi al Premiului pentru cea mai convingătoare prestaţie artistică a unui tânăr interpret decernat de revista Actualitatea Muzicală în martie 2006, Tiberiu Soare devine în 2005, la numai 28 de ani, dirijor permanent al Operei Naţionale Bucureşti, o performanţă, fără îndoială, unică.
Născut la Bucureşti, Tiberiu Soare este absolvent a două dintre Facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de dirijat – clasa profesorilor Ludovic Bács şi Petru Andriesei, cea de interpretare muzicală – tubă – clasa conf. Univ. Ion Popescu. 
Artistul îşi desfăşoară activitatea muzicală ca dirijor din 1999, apariţiile sale în faţa publicului obţinând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate şi a colaboratorilor. A dirijat orchestrele a numeroase filarmonici si teatre de opera din tara, realizand turnee in Ungaria, Israel, China, Germania si Elvetia.
 În 2004 Tiberiu Soare a semnat conducerea muzicală a premierei româneşti a operei Münchausen de Dan Dediu, la pupitrul ansamblului de muzică contemporană Profil  al cărui dirijor este de la înfiinţarea acestuia în 2002. Cu acelaşi ansamblu şi-a făcut şi debutul în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” ( ediţia 2005), urmat de 2 C.D.-uri cu muzică contemporană românească.
 La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio a realizat până acum mai multe concerte şi înregistrări, dintre care pot fi amintite cele doua compact-discuri cu soprana de origine romana Teodora Gheorghiu si violoncelista franceza Ophelie Galliard realizate in luna septembrie 2010 si concertul de la Expozitia Mondiala Shanghai 2010 dat in compania solistilor Alexandru Tomescu si Horia Mihail. 
 Între 2002 şi 2006 a activat ca profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti – secţiile de muzică de cameră şi operă.
Din ianuarie 2007 pana in septembrie 2008 Tiberiu Soare a fost coordonatorul Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” înfiinţat în cadrul Operei Naţionale Bucureşti.
 Intre 2008 si 2009 Tiberiu Soare a sustinut o serie de intalniri gazduite de Fundatia Calea Victoriei pe tema « Cum ascultam muzica ».
 In 11septembrie 2010 a fost invitat sa dirijeze primul sau concert la pupitrul London Philharmonic Orchestra.
 In noiembrie 2010 este preconizat inceputul unei colaborari cu formatia 
« Kammer Ensemble N » din Stockholm.  
 

Be the first to comment